Kwaliteitsvolle ruwbouwwerken

Jouw ruwbouw is bij ons in ervaren metsershanden. Als Kempisch bouwbedrijf maken wij een nieuwbouw zonder zorgen waar. Voor iedere stijl en elk type woning zijn wij jouw aannemer in ruwbouw, nieuwbouw en woningbouw.

Onze focus ligt op kwaliteitsvolle ruwbouw. Denk aan de fundering, metselwerken en het plaatsen van de gevelsteen. Voor totaalafwerkingen – o.a. bezetten en het leggen van vloeren - kunnen wij indien gewenst samenwerken met andere vakmannen.

De grootse troef voor jou: één vast contactpersoon van de eerste kennismaking tot op de werf. Starten doen we met een goed gesprek. Leg ons je wensen en je bouwplannen voor, alsook de meetstaat en de stabiliteitsstudie. Als aannemer is het onze taak om te overleggen met jou en je architect. Samenwerken?

Soorten nieuwbouw

De mogelijkheden voor jouw droomwoning zijn eindeloos. Kies je voor een open, halfopen of gesloten bebouwing? Moet je nieuwbouwwoning dienst doen als praktische gezinswoning of kies je eerder voor een villa of een loft? Doordat we met de ruwbouw van nul starten liggen alle opties open, van het aantal kamers en badkamers tot het dak, de gevel en ga zo maar door. De aannemers van R-NP Woningbouw staan je graag bij met advies doorheen het hele bouwproject van jouw nieuwbouw.

Stappenplan ruwbouw

Bij het bouwen van een eigen woning komt er heel wat kijken en heb je ongetwijfeld enkele vragen. Het is dan ook een grote investering waar meer dan één dag overgaat. We zetten de verschillende stappen van het bouwproces even op een rijtje.

  • Aankoop bouwgrond: Uiteraard begint alles bij een stuk bouwgrond waar jij je huis op wilt bouwen. Ga zeker de stedenbouwkundige voorschriften na, aangezien deze voorschriften kunnen verschillen van gemeente tot gemeente. Controleer ook zeker de bodemkwaliteit. Zo hebben we voldoende informatie om de fundering af te stemmen op je woning.
  • Ontwerp woningbouw: Een volgende stap in het bouwproces is het ontwerpen van jouw droomwoning. Houd in deze fase zeker rekening met de bouwvoorschriften en jouw budget. Hierna kan je een bouwvergunning aanvragen.
  • Woning bouwen: Nadat de bouwvergunning is goedgekeurd kan het echte werk beginnen, namelijk de bouw van jouw nieuwbouwwoning. Dit is de fase waar we bij R-NP als bouwaannemer aan de slag gaan. Hierbij wordt er een opsplitsing gemaakt tussen verschillende fases bij het bouwen van een woning. Allereerst gaan de ruwbouwwerken van start, de expertise van R-NP. De grondwerken kunnen beginnen zodat er een fundering gestort kan worden. Hierna kan de onderbouw geplaatst worden en kan het metselwerk beginnen. Vervolgens kan het buitenschrijnwerk opgemeten worden en het dak geplaatst worden. Tot slot kan de woning afgewerkt worden om nadien opgeleverd te worden.

Om een concreet beeld te krijgen over het stappenplan en timing van jouw nieuwbouwproject, neem je best contact op met ons. Onze bouwexperten vertellen je graag alles over het hele bouwproject en hoe je onze taak als bouwaannemer kan zien doorheen de bouwwerken.

Kostprijs nieuwbouw

Het zelf berekenen van de kostprijs voor een nieuwbouw is niet zo simpel, aangezien verschillende factoren een invloed kunnen hebben op deze prijs. Verder is de prijs voor een nieuwbouw natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Als bouwaannemer kunnen we bij R-NP steeds een schatting maken van de kostprijs en timing dat de hele nieuwbouw project met zich zal meebrengen. Hieronder geven we alvast meer inzicht in hoe de kostprijs van een nieuwbouwwoning bepaald kan worden.

Wat beïnvloedt de kostprijs van de bouw van een nieuwe woning?

Om een duidelijk zicht te krijgen op de kosten van een nieuwe woning is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande factoren:

  • Het type woning: Kies je voor een open of een halfopen nieuwbouwwoning? Of ga je eerder voor een villa? Het type nieuwbouwwoning heeft uiteraard een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs.
  • Bouwgrond: Als eerste hangt de prijs af van de draagkracht van jouw bouwgrond. Bij een minder draagkrachtige bouwgrond moet er echter een zwaardere fundering voorzien worden.
  • Hellingen op jouw bouwgrond: Daarnaast kunnen hellingen op jouw bouwgrond ervoor zorgen dat de kosten stijgen. Afhankelijk van of je de grond gelijk laat maken, een kruipruimte of volledige kelder wenst kunnen de kosten stijgen.
  • Stedenbouwkundige voorschriften: Verder is de kostprijs van een nieuwbouw afhankelijk van type woning. Een volledig open bebouwing kost uiteraard meer dan een gesloten of halfopen bebouwing.
  • Gebruikte technieken: Wil je jouw nieuwbouwwoning meteen voorzien van vloerverwarming, van een ventilatiesysteem of van uitgebreide domotica? Ook dat zal een grote invloed hebben op het kostenplaatje.

Om een beter beeld te krijgen van de prijs van de ruwbouw en de totale kostprijs van een nieuwbouw raden we aan om een offerte aan te vragen. Zo kunnen we een prijs op maat maken.

Algemene bouwwerken