Start je binnenkort met het bouwen van jouw droomhuis? Dan is het belangrijk op voorhand stil te staan bij enkele energiebesparende zaken die je op lange termijn veel zullen opbrengen.

Omdat we graag meedenken met onze klanten, geven we jullie enkele tips mee waar je best rekening mee houdt bij het bouwen van een nieuwbouwwoning.

Isolatie

Energie besparen begint bij een goede isolatie. Een goed geïsoleerde woning helpt je de gewenste temperatuur in huis te behouden. In de winter houdt het de warmte in huis, tijdens de zomermaanden houdt het de warmte buiten.

Laat tijdens het bouwen van je woning de muren en het dak volgens de huidige normen isoleren. Ook de isolatie van de vloer heeft een grote invloed. Kies daarnaast voor hoogwaardige isolerende beglazing, liefst voorzien van zonweringen of rolluiken om de warmte buiten te houden.

Isolatie

Energiezuinige verwarming

Het verwarmen van een huis vraagt veel energie. Geniet van de het grote voordeel van een nieuwbouw dat je alles zelf kan kiezen, en investeer in een energiezuinig verwarmingssysteem.

Populaire, energiezuinigere alternatieven voor verwarming op elektriciteit of gas zijn bijvoorbeeld een warmtepomp, hoogrendementsketel of condensatieketel. Zo werkt bijvoorbeeld een warmtepomp op elektriciteit, maar maakt deze tevens gebruik van de reeds aanwezige warmte in de bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken.

Warmtepomp

Slimme thermostaat

Na de keuze op welke manier je je nieuwe thuis zal verwarmen, is het ook interessant stil te staan bij de thermostaat. Een slimme thermostaat leert op welke momenten het huis verwarmd dient te worden op basis van je dagelijkse routine en kan je instellen het huis niet te verwarmen indien je niet thuis bent. Op deze manier zal je het huis niet onnodig verwarmen, waarmee je veel energie kan besparen.

Slimme thermostaat

Zonnepanelen

Naast het besparen op energie via duurzame materialen en goede isolatie, is het ook mogelijk om zelf energie op te wekken met behulp van zonnepanelen. Dankzij de energie die de zonnepanelen opwekken kan je flink besparen op je energierekening.

Het teveel aan opgewekte zonne-energie kan je tevens teruggeven aan het net, waar je energieleverancier je voor vergoedt.

Zonnepanelen

Verlichting

Alle beetjes helpen, kies daarom voor energiezuinige verlichting bij het bouwen van je woning. LED-lampen zijn hierbij een populaire keuze. Deze lampen zijn duurzaam, ze gaan lang mee en verbruiken veel minder energie dan gloei- of halogeenlampen.

LED

Op zoek naar een partner om jouw energiezuinige nieuwbouwwoning te realiseren? Neem vrijblijvend contact op!